KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Erasmus +

Projekt realizowany jest przy wsparciu funduszy Unii Europejskiej w ramach Programu Erasmus+, Akcja 1 Mobilność Edukacyjna w sektorze Kształcenie i Szkolenia Zawodowe. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny dla uczestnika, wszelkie działania związane z realizowanym projektem finansowane są z funduszy Unii Europejskiej w ramach Programu Erasmus+. Celem głównym projektu jest podniesienie kompetencji zawodowych oraz zdobycie praktycznego doświadczenia przez uczniów w dziedzinie technik mechanik, technik informatyk, technik logistyk.

Nasi uczniowie w Grecji 

Mobilności i staże międzynarodowe, w których uczestniczy nasza młodzież, odbywają się w ramach:

- Projektu 2019-1-PL01-KA102-064688 - Europejski wymiar kształcenia zawodowego, finansowanego ze środków europejskich w ramach Programu Erasmus+, Akcja 1 Mobilność Edukacyjna w sektorze Kształcenie i Szkolenia Zawodowe
- Projektu POWERVET-2020-1-PL01-KA102-08108 - Europejski wymiar kształcenia zawodowego edycja 2020, finansowanego w ramach projektu „Międzynarodowa mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego; Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego.
W Grecji przebywają obecnie uczniowie z oddziałów technik informatyk, technik logistyk oraz technik mechanik, którzy realizują program praktyk w greckich firmach i instytucjach. Codzienne staże obejmują około 8 godz. zajęć w formie warsztatów, wykładów, zajęć praktycznych. Uczniowie technikum informatycznego w tym tygodniu realizowali proces związany z tworzeniem strony internetowej: od tworzenia i analizowania dokumentacji, przez opracowywanie mockupów i wybór narzędzi, po projektowanie struktury. Uczniowie z klas technik logistyki analizowali działalność firmy logistycznej, tworzyli oraz oceniali sporządzaną dokumentację związaną z transportem i spedycją towarów z wykorzystaniem arkuszy kalkulacyjnych, poznali również zasady przeprowadzania inwentaryzacji. Uczestnicy z klas technik mechanik realizowali natomiast zadania na terenie warsztatów, gdzie dokonywali prac diagnostyki i oceny stanu technicznego, konserwacji i napraw, wykorzystując w pracy również nowoczesne narzędzia IT.