KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Technikum Logistyczne

plakat technik logistyk

TECHNIK LOGISTYK to zawód z przyszłością, a szerokość zagadnień omawianych w szkole, pozwala na zatrudnienie w większości działów gospodarki. Absolwent może podjąć pracę w przedsiębiorstwach logistycznych, przemysłowych, handlowych, dystrybucyjnych, usługowych, transportowo-spedycyjnych oraz jednostkach samorządu terytorialnego. Absolwent posiada kwalifikacje do wykonywania zadań w zakresie, np.: przygotowywanie procesu logistycznego, sporządzanie dokumentów, przygotowywanie taryf przewozowych i spedycyjnych, zarządzania zapasami, planowania dostaw.

  • program nauczania liceum ogólnokształcącego oraz przedmioty zawodowe: podstawy logistyki, ekonomika logistyki, transport i spedycja, planowanie logistyki, gospodarka elektroniczna, gospodarka zapasami i magazynem, systemy logistyczne, laboratorium logistyczno-spedycyjne, laboratorium magazynowe;
  • zajęcia praktyczne, praktyki zawodowe w zakładach pracy;
  • daje tytuł zawodowy technik logistyk i możliwość kontynuowania nauki w szkołach policealnych i wyższych uczelniach;
  • kończy się maturą

Przedmioty uwzględniane w procesie rekrutacji: język polski, matematyka, geografia , informatyka.

Kwalifikacje uzyskiwane w trakcie nauki: 

K1 SPL.01 – Obsługa magazynów,

K2 SPL.04 – Organizacja transportu.