KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2020/2021

Dzisiaj w naszej szkole odbyła się uroczystość zakończenia roku szkolnego. Młodzież szkolna została podzielona na dwie grupy ze względu na pandemię Covid 19. O 9.30 przybyły klasy pierwsze i trzecie. O 10.30 klasy drugie.

Uroczystość rozpoczęła się od wprowadzenia sztandaru i odśpiewania hymnu narodowego.

Pani Dyrektor podziękowała pracownikom i młodzieży za pracę w trudnych warunkach nauczania zdalnego i wyraziła nadzieję, że od września nauka będzie odbywała się w normalnych warunkach w ławkach  szkolnych.

pożegnanie emerytów

Pani Dyrektor podziękowała także pracownikom, którzy zdecydowali się przejść na emeryturę za współpracę.

Przewodnicząca Rady Rodziców złożyła kwiaty na ręce Pani Dyrektor dziękując za  trud i pracę wkładaną w nauczanie i wychowanie młodzieży i życząc wszystkim obecnym bezpiecznego wypoczynku i powrotu do szkoły z nowymi siłami.

Następnie pani Dyrektor wraz z panem Wicedyrektorem i wychowawcami wręczyła nagrody najlepszym uczniom, którzy uzyskali średnią ocen powyżej 4,5 lub/i osiągnęli 100% frekwencję.

Uczennica z najwyższą średnią ocen w szkole.

Pani Dyrektor, wychowawca i najlepsze uczennice w klasie 2LP.

Wychowawca i najlepsze uczennice w klasie 2LG.

Wychowawca i najlepsi uczniowie w klasie 2IMP. 

Uczennica z najwyższą średnią ocen w szkole ponadgimnazjalnej.

Wychowawca i najlepsze uczennice w klasie 2IMG.

klasy1,3

Najlepsi uczniowie z klas pierwszych i trzecich z wychowawcami.

Klasa 2LP.

Klasa 2IMG i  2LG.

Klasa 2IMP.

Po wręczeniu nagród wyprowadzono sztandar szkoły, a uczniowie wraz z wychowawcami udali się do swoich klas na ostatnie spotkanie w tym roku szkolnym.